Koormuziek van Nederlandse componisten

Op zondag 23 april 2023 presenteert het Nieuwegeins Kamerkoor weer een echt kamerkoor repertoire met a capella gezongen liederen en korte liederencycli. Onze muziekcommissie heeft voor het volgende concert koormuziek van Nederlandse componisten uit de 19e tot en met 21e eeuw uitgezocht. Met bekende kinderliedjes als ‘De boer had maar ene schoen’, door Jetse Bremer (1959) in een uitdagend nieuw jasje gezet. We zingen werken van Bernard Zweers (1854-1924) en Alphons Diepenbrock (1862-1921), afgewisseld met Koorgrapjes van Antoon Maessen (1919-1997). Van Hendrik Andriessen (1892-1981) brengen we Italiaanse en van zijn zoon Louis Andriessen (1939-2021) Oud-Nederlandse liederen. Met intermezzo’s van een luitspeler met middeleeuwse muziek wordt het een sfeervol geheel.

Nieuwe leden welkom

De start van een nieuw project is een mooi moment om je aan te melden als nieuw lid. Je bent er dan vanaf het begin van het instuderen van de nieuwe muziek bij. Er is plaats voor tenoren (ook vrouwelijke) en bassen. Je kunt een paar weken meedoen om te ervaren hoe het is om bij ons te zingen. Als je lid wilt worden, neemt de dirigent een stemtest af. Hij let daarbij vooral op de klankkleur, je stem moet passen bij jouw stemgroep.

Koorervaring is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Het belangrijkste vinden wij muzikaal gevoel en affiniteit met vocale muziek. We verwachten wel dat je thuis oefent.

We repeteren op de maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur in De Rank.

Het Nieuwegeins Kamerkoor staat weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!