Volgend concert: De moeder huilde (31 maart en 14 april 2019)

De moeder stond door smart bevangen
en met tranen langs haar wangen
waar haar zoon gekruisigd hing
en het was haar in haar lijden
of een zwaard haar kwam doorsnijden
dat dwars door het hart heen ging.

Kenners herkennen hierin de vertaling van Willem Wilmink van het Stabat mater dolorosa, het beroemde gedicht uit de middeleeuwen over Maria in haar verdriet om de gekruisigde Jezus. Het gedicht is door veel componisten op muziek gezet. Wij vertolken (delen van) verschillende composities. We werken in dit traject samen met het Vocaal Ensemble Intermezzo uit Zaanstad, zodat we ook werken voor grotere bezetting of dubbelkoren kunnen uitvoeren.

Dit concert wordt uitgevoerd op zondag 31 maart in De Rank in Nieuwegein en zondag 14 april in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan.

image.png

Terugblik op Droom van de rode kamer (3 juni 2018)

Het was een spannend concert met liederen in Mandarijn en andere Chinese talen en in het Japans. In het programmaboekje stonden vertalingen van de teksten en tijdens het zingen werden dia's vertoond om de inhoud wat dichterbij te brengen. De Engelstalige cantate 'The dream of the red chamber' werd door het publiek zeer gewaardeerd. Het was een afwisselend muziekstuk met voordracht, spreekkoren, abacus-slagwerk en 'vuurwerk' door koorleden.

Het koor werd begeleid door Maaike Gerritsen op viool en Marquis Bieshaar op piano. Als intermezzo van het programma speelden ze enkele fragmenten uit het  vioolconcert 'Liang Zhu' of 'Butterfly lovers' van He Zhanhao en Chen Gang gebaseerd op een oude Chinese legende.

Op Facebook staan enkele filmpjes en foto's. U kunt ze via deze website bekijken.

Vanaf september 2018 staat het Nieuwegeins Kamerkoor weer open voor nieuwe leden. Kom eens meerepeteren om te kijken of het bevalt!