Aanmelden als lid

Kom zingen bij het Nieuwegeins Kamerkoor

Het Nieuwegeins Kamerkoor is op zoek naar nieuwe leden. Er is plaats voor tenoren en bassen. Voor vrouwelijke tenoren geldt dat de dirigent vooral op klankkleur let, de stem moet passen bij de tenorengroep.

Koorervaring is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Het belangrijkste vinden wij muzikaal gevoel en affiniteit met vocale muziek. Zingen in het Nieuwegeins Kamerkoor betekent bezig zijn met klassieke muziek uit vele eeuwen en culturen.

Het repertoire van het Nieuwegeins Kamerkoor bestaat uit meerstemmige (meestal 4-, maar vaak ook 5- tot 8-stemmige) muziek van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Er worden regelmatig concerten gegeven waarbij gebruik gemaakt wordt van begeleiding in de vorm van orgel, piano, strijkersensembles en dergelijke. Vaak treden in het concert ook solisten op.

Plezier in muziek maken staat voorop!

Zingen in het Nieuwegeins Kamerkoor betekent vooral enthousiast muziek maken in een niet te grote kring van mensen (20 zangers en zangeressen), die zich door de liefde voor muziek verbonden voelen. Er wordt iedere week gereperteerd in theater- en kunstencentrum "De Kom" te Nieuwegein op maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Na een afspraak kunt u kennis komen maken met het Nieuwegeins Kamerkoor op een repetitieavond door te luisteren en/of mee te zingen.