Het Nieuwegeins Kamerkoor

vertel

Fototeam KenM - Nieuwegein

Ruim 30 jaar zangplezier

In 1982 kwam een groep enthousiaste zangers bij elkaar voor de oprichting van een kamerkoor. Initiatiefnemers waren twee professioneel opgeleide musici, die samen de koordirectie ter hand namen. De zangers kwamen hoofdzakelijk uit een eerder opgeheven renaissancekoor. Een oproep in de plaatselijke krant gaf zoveel respons dat er al direct sprake was van een goed bezette vierstemmige zanggroep. In de loop der jaren is de kwaliteit steeds verder gegroeid.

Vereniging

Het Nieuwegeins Kamerkoor heeft gekozen voor een verenigingsstructuur. Een groot deel van de ruim 20 leden is actief in het bestuur of in de commissies. Zo zijn er een repertoirecommissie, een bibliothheekcommissie, een concertcommissie en een publiciteitscommissie.

Repetities

Het Nieuwegeins Kamerkoor repeteert onder leiding van dirigent Itamar lapid iedere maandag van 20.00 tot 22.15 uur in het nieuwe theater en kunstencentrum De KOM in studio I. Ter voorbereiding op een concert worden soms extra repetitie-zaterdagen georganiseerd.

luisterLogo van het NKK